Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

Voor iedereen die Samen Beslissen met ROM wil toepassen in de praktijk heeft SynQuest hulpmiddelen ontwikkeld die gratis tot je beschikking staan. Er zijn folders, filmpjes, trainingen, instructies en digitale tools, die goed aansluiten bij behoeften van cliënten, naasten en zorgprofessionals. In een animatiefilmpje leggen we uit hoe Samen Beslissen met ROM kan bijdragen aan de behandeling. Wil je aan de slag in de praktijk? Ga dan naar het volledige productenoverzicht op: www.synquest.nl/producten.

Waarom Samen Beslissen met ROM?

Cliënten, naasten en zorgprofessionals maken bij Samen beslissen met behulp van ieders kennis samen behandelkeuzes. Uitkomsten uit (ROM-)vragenlijsten die cliënten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) zelf regelmatig invullen, helpen daarbij en zijn een belangrijke informatiebron. Onderzoek en praktijkervaringen in de ggz laten zien dat het goed toepassen van Samen Beslissen met uitkomstinformatie helpend is voor cliënten, naasten en zorgprofessionals. Als je keuzes maakt die passen bij wat jij als cliënt belangrijk vindt en wilt bereiken, draagt dat bij aan meer herstel. En als behandelaar zul je zien dat jouw cliënt meer regie neemt in het eigen herstel en ook gelooft in de gekozen behandeling. Zo versterkt Samen Beslissen de samenwerking.

Project Samen Beslissen met ROM

De hulpmiddelen van het project Samen Beslissen met ROM en de projectresultaten zijn behaald met behulp van toegekende subsidie uit het programma Transparantie over de kwaliteit van zorg van het Zorginstituut Nederland. Wil je meer weten over het project Samen Beslissen met ROM? Ga naar: https://www.synquest.nl/project/samen-beslissen-met-rom-op-maat-en-de-keten.

Animatiefilm Samen Beslissen met ROM
Animatiefilm Samen Beslissen met ROM